Basmati rýže CURTIRISO 1kg

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 3603
Kategorie koloniál
 

Detailní popis

BASMATI RÝŽE

Vlastnosti rýže Basmati:

  • Je charakteristická dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Je snadno a rychle stravitelná, splňuje zásady zdravé výživy. Je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha v běžné evropské kuchyni.
  • V hindštině Basmati znamená doslova "královna vůní" a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.
  • Má nižší glykemický index než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

Návod k použití (na 1 hrnek rýže 1,5 hrnku vody)
V hrnci rozehřejte 2 lžičky oleje, přidejte rýži a za stálého míchání orestujte cca 2 min. Přidejte horkou vodu, osolte, přikryjte pokličkou a vařte cca 10 min na mírném ohni dokud se nevstřebá všechna voda. 

Skladování 
Uchovejte v chladu a suchu.

Země původu 
Mimo EU, Indie, Pakistán.

Vyrobeno a baleno v Itálii.

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1504 kJ/354 kcal
Tuky 0,4g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 80,4g
z toho cukry 0,2g
Vláknina 1g
Bílkoviny 6,7g
Sůl 0,01g

 

Specifikační body

Jménem Basmati se nazývá nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstovaná na úpatí Himalájí. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. Kvalita této rýže však nespočívá pouze v jejím původu a přesné odrůdě, ale také v jejím věku. Správně by Basmati měla být po sklizni alespoň na rok a půl až dva roky uskladněna v suchu a temnu. Poté se očistí a prodá. Tato doba je nezbytná pro vysychání rýže a nízký obsah vody v zrnech je zárukou lepší chuti, nižší lepivosti a také kratší doby přípravy. Zrno je po uvaření mnohem delší než širší, pevné. Celkově je rýže sypká, nelepí se a lépe chutná. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: